moestuin buren

Vandaag heb ik de moestuin samen met de buren aangelegd

Mijn buren en goede vrienden hebben pech. De border zat vol met zevenblad. Zij hebben de grond laten afvoeren en zijn opnieuw begonnen, maar ze mogen nog geen nieuwe border aanleggen ivm terug keer van het zevenblad. Wat te doen met de lege border? Omdat ze toch al jaren mee eten uit mijn moestuin en ze een voorliefde hebben ontwikkelt voor bonen en bietjes hebben we besloten een tijdelijke moestuin aan te leggen.

moestuin buren

Wat staat er in de moestuin van mijn buren?

Achter zie je de bonen stokken, zij hebben een voorkeur ontwikkelt voor de blauwe spekboon, gelukkig had ik nog bonen en oude bamboestokken, dus dat was zo gefixt. 60 cm tussen ruimte tussen en de stokken en 6 bonen per stok zaaien, niet mesten. Jullie weten dat mijn favoriete boon de Neckarkonigin (spekboon) is omdat hij groot, sappig en mals is. Kortom heel veel boon met weinig moeite. Mijn buren vinden de blauwe simpel weg de lekkerste. Ik kweek namelijk ook gouden en groene spekbonen.

spekbonen blauw

Daarna plantten we de bietjes die ik had voor gezaaid. Het zijn Egyptische platte ronde, die staan in 2 rijen voor de bonen. De plantjes had ik voor gezaaid in de koude bak. We hebben ze extra korrel mest gegeven omdat bieten van rijke grond houden. Het liefst met kalium er in,

bieten egyptische platte ronde

In de twee vakken voor aan staan een groene niet rankende courgette plant. Voor aan een rij sla plantjes die ik nog had staan in de koude bak. Ze kunnen er snijsla van maken of uit laten groeien tot kroppen. Rechts achteraan hebben we snel nog een hekje gemaakt met sugarsnaps. Dat zijn die heerlijke peulen die je kunt wokken en later uit kunt laten groeien tot doperwten. Ze worden 60 cm hoog, je kunt ze al zaaien in maart. Dus eigenlijk veel te laat in het seizoen, maar ik zal jullie laten weten wat er van terecht gekomen is.

sugarsnapsBi de paal links en aan het einde van de moestuin hebben we nog een boom spinazie plant (soort quinoa) gezet. De beroemde reuze spinazie van van Jane Appel. Ik heb nog plantjes, wel in Driebergen komen halen. De reuze spinazie groeit prima op niet bemestte aarde.

reuze spinazie kweken in de moestuinZo hebben we vanmiddag in de regen in een uurtje een complete moestuin opgezet. Dik tevreden dronken we koffie met chocola erbij.

 

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*