vila augustus kruidentuin

Wat ga jij het weekend doen in de moestuin?

Ik heb de zaai koorts, het is buiten zo goed op temperatuur en zo lekker vochtig door de regen dat werkelijk alles kiemt en groeit. Ik heb 2 dagen in de Biesbosch gewandeld met mijn lief. Zijn jullie wel eens in de tuin van Vila Augustus in Dordrecht geweest? Zoiets heb je nog nooit gezien. De moestuin is origineel, groot en perfect. Ga je daar eten dan krijg je de groenten op je bord. Ik at er zeekool met kreeft. Wie bedenkt zo iets? Maar heeerlijk…..

vila augustus kruidentuin paul

Zaaien voor mijn buurvrouw

Mijn buurvrouw had een border vol met zevenblad. ik hoor dat sommige mensen dat lekker vinden om te eten, maar zij niet. Daarom heeft ze alles af laten graven en er nieuwe grond in gedaan. Nu kan ze dit jaar niets kweken, maar wil ze wel courgettes kweken. Ik ben die nu voor haar aan het voor zaaien.

courgetteplant jong

Aardappelen wieden en de reuze spinazie plantjes staan voor je klaar.

Ik moet nodig de aardappelen wieden, ze staan vol met reuze spinazie (quinoa soort). Ik heb trouwens nog genoef planten, Wie ze wil hebben mag ze gratis ophalen. Mail even naar info@moestuinbeginnen.nl en ik zet ze voor je klaar. Ik woon in Driebergen.

reuzespinazie tussen de aardappelen

Bonenstokken zetten

IK ga de bonenstokken zetten voor alle bonen. Ik ga vast de boerentenen of te wel snijbonen zaaien. Die houden wel van een iets koelere start. Met de Neckarkonigin wacht ik nog even. Ik heb een heel bijzondere soort snijboon op de kop getikt, hij heet hyacintboon, de bladeren en de bloemen zijn paars. Wie heeft ervaring met de Hyacintboon? Ik hoor graag je reactie.

hyacintboon

Verder ga ik de zaadmand omkeren met wat ik nog meer kan zaaien. In ieder geval ook nog citroen basilicum. De grasranden moeten worden bij gewerkt en ik ga 2 nieuwe geente kers tomatenplanten kopen. De potten heb ik al. Dan gaan de tomaten die nu al lekker groeien buiten onder het afdak en de nieuwe tomatenplanten binnen.

kers tomaten

Mocht je nog geen zaaiplan hebben, dan kun je altijd kijken op mijn zaaiplan voor dummies, hier vind je een super makkelijk plan van aanpak met groenten die echt allemaal lukken als je het zaaiplan volgt. 

Wat gaan jullie doen? Laat het me weten, ik ben heel benieuwd!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*