Zwarte bessen

Mijn weekend in de tuin

Mijjn weekend in de tuin was echt juli, warm en vochtig dus cavolo nero en prei gepoot. Alle tuinbonen en uien geoogst. Zwarte bessen geplukt. Smoothies gemaakt, tuinbonen in de diepvries en de paden opnieuw bestrooid met gras.

Cavolo nero

Cavolo Nero is de naam voor Palmkool. Dit groeit als een klein palm boompje en smaakt naar boerenkool. Ik zaaide de palmkool in maart, nu is ie behoorlijk groot en heb ik hem uitgeplant in het voormalig tuinbonenbed. Hij groeit graag samen met:bonen, bieten, veldsla, komkommer, andijvie, prei, sla, erwt; radijs, rabarber, spinazie

Cavolo nero

 

 

 

 

 

 

 

Zwarte bessen

De zwarte bessen zijn groot en superzoet dit jaar. De struiken zijn bedekt met groen gaas. Groen wordt gezien door de vogels, waardoor ze niet in de netten verstrikt raken. We aten de zwarte bessen gekoeld puur uit een glas, daar kan geen ander toetje tegen op. 

Zwarte bessen

 

 

 

 

 

 

 

Prei poten

Dit jaar ben ik op tijd met de prei. In maart gezaaid zijn het nu potloodjes. Een geul van 3 cm diep gegraven en om de 25 cm een prei 3 cm diep. Knip de koppen van de prei tot een stengels tot je 20 cm over hebt. Veel water geven. Potloodjes koop je ook bij je tuincentrum. Prei groet goed samen met:sluitkool, bieten, selderij, veldsla, andijvie, koolrabi, sla, peper, schorseneer, aardbei, tomaat, wortel. Prei groeit niet goed samen met bonen, erwt en radijs 

preibed

 

 

 

 

 

 

Mijn weekend in de tuin met de tuinbonenoogst

De tuinbonenoogst is enorm dit jaar. Samen met mijn lief heb ik een enorme mand tuinbonen gedopt. Genoeg voor een tortilla voor 8 personen en 3 zakken in de dieprvries en een maaltijdsalade met pasta en olijven. Ik legde mijn eigen gedroogde tuinbonen van vorig jaar, die deden het perfect. Daarnaast had ik ook nog dubbele witte gelegd, die geven werkelijk enorme tuinbonen met een fantastische smaak. Dus volgend jaar weer.

Sla experiment

sla soorten zaaien

 

 

 

 

 

 

 

Alle 3 de slasoorten komen op binnen een week, dank zij vocht en warmte. Vreeken staat zeer dicht en lidl en sluis verder uit elkaar. Ik hou jullie op de hoogte.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*