regen

Weekend in de moestuin

Het is mei en buiten lekker aan het regenen deze week, dat is heerlijk omdat we een droge periode achter de rug hebben. Dat is voor een siertuin over het algemeen niet zo erg, maar voor de moestuin wel, de plantjes  zijn altijd nieuw en niet diep geworteld en hebben daarom regelmatig water nodig. Het ideale weekend in de moestuin dus om te zaaien. Lees meer over weekend in de moestuin.regen

courgettes planten

Het is ook super weer om te zaaien en poten, juist vanwege dat vocht. De temperatuur is iets aan de lage kant voor het uitpoten van courgettes, maar ik kan niet langer wachten, dus zaterdag gaan ze de grond in.  De plant heeft een vierkante meter  grond nodig. Geef regelmatig water als het niet regent. Je kunt er Oost Indische kers, sla, stokbonen en ui bij zetten, deze groenten hebben een goede invloed op de courgette. Courgette houdt alleen van dag temperaturen boven de 18 graden, dus als je plant niet snel gaat groeien ligt het daar aan. Als je plant aan het einde van de zomer geel wordt, geef hem dan wat dolomietenkalk.

courgette ambassador

Bonen leggen

Ik heb vorig weekend al mijn boerentenen (Pronkbonen vanwege de schitterende bloemen) gelegd en de stokken gezet voor de Neckar Konigin (spekboon) Maar dit weekend gaan de spekbonen gelegd worden. De stokken zet je 60-75 uit elkaar. 6 boontjes per stok in de grond duwen tot ze niet meer te zien zijn. En dan wachten maar. De kiem duur is 7 tot 14 dagen. Ze kiemen vanaf 15 graden. Stokbonen groeien graag samen met aardappel, aubergine, bonenkruid, komkommer, pompoen, mais, rozemarijn, salie, selderie, sluitkool. Ze groeien niet graag met bieslook, ui soorten, doperwt, knoflook, knolvenkel, prei en rode biet. Bonen hebben geen behoefte aan bemestte aarde, ze maken zelf voedsel aan met stikstof bolletjes.

bonen stokken2

Wat ga jij doen in de moestuin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*