koningsdag

Wat ga jij doen met koningsdag in de moestuin?

Oranje tompoezen eten? Naar de vrijmarkt? Ja heerlijk allemaal, maar de echte tuinder wil toch even wat aan zijn tuin doen, al is het maar even. Ik kan het niet laten, de temperatuur is perfect (18-20 graden) er valt af en toe een buitje, alles wat ik binnen heb gezaaid groeit nu buiten ook. Dus dat wordt kruiden planten, Artisjokken planten, Pepers, Paprika's, Pepino's en nog meer planten. En schoffelen natuurlijk, het onkruid groeit harder dan ooit.

koningsdag

vrijmarkt

Dille bij de prei planten

Prei heeft last heeft van preivlieg, maar de preivlieg houdt niet van Dille, heb ik de Dille nu uit gepoot in het prei bed. Ook Afrikaantjes en Wortels helpen tegen preivlieg.

prei en dille planten

Basilicum uit planten

Ik zaaide Basilicum Genovese (uit het kruiden zaadpakket) en kaneel Basilicum en rode Basilicum. Ik geef toe, ik ben een Basilicum addict. Het groei seizoen van Basilicum buiten is kort. Een ding is duidelijk, het moet boven de 18 graden zijn zoals nu, anders heeft Basil er geen zin in. Verder is het een geweldig kruid, met zoveel soorten en verfijnde smaken dat er geen einde aan komt. Denk aan Thaise Basilicum, Citroen Basilicum, Rode Basilicum, enz.. Het is trouwens nu ook prima weer om Basilicum buiten te zaaien.

baslicum 2012

Hyssop uit planten

Een soort Lavendel maar dan voor in de keuken. Ik ben geïnspireerd door Ottolenhgi, die gebruikt het in zijn Israëlische/Arbische keuken recepten. Het is een onmisbaar onderdeel van het kruiden mengsel Zaatar. Ik kon het nergens kopen, dus heb ik het gezaaid. Omdat het een mediterraan kruid is heb ik het uit gepoot in de kruidentuin op de zuid helling. Het staat nu naast Rozemarijn, Oregano, vast Bonenkruid, bonte Tijm en gewone Tijm.

hyssopVerder ga ik Koriander en Dragon de warme tuin uit planten.

Artisjokken uit planten

Mijn artisjok zijn al lekker groot, zij gaan dit weekend ook naar de warme tuin.

artisjok

En nog meer

Verder de aardappels wieden, ze staan vol met reuze spinazie. Wie wil nog planten? Ik zet ze voor je klaar.

Ps. vanaf morgen kun je stemmen op de mooiste lente moestuin op www.moestuinbeginnen.nl

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*