wortelen

Raad het zaad #2

De winnares van de wedstrijd Raad het zaad #2 is Esther ter Brake, van harte gefeliciteerd Esther. Zij heeft haar antwoord op www.moestuinbeginnen.nl gepost. Haar tekst was: "Nooit geweten dat anijszaad zoveel op wortelzaad lijkt, zo blijf ik ook leren". Heel knap gedaan van Esther, het was een razend moeilijke opdracht, zaden lijken soms zoveel op elkaar dat ze niet te onderscheiden zijn.

winnaar wortelzaad

Deze keer gaat er ook nog een troostprijs naar Johan Cabliau van de groep "Zaden planten groene vingers", hij had in die groep het 1e juiste antwoord. Van harte gefeliciteerd Johan.

wortelen

Ik zaai ieder  jaar wortelen in de bloemenborder nadat ik ontdekte dat wortelen in de moestuin altijd wortelvlieg hadden en wortelen in de bloementuin nooit. Ik schoffel een streep grond om en strooi het wortelzaad er op. ik strooi er weer 1 cm aarde over en kijk er niet meer naar. Aan het einde van het seizoen (september) ga ik de wortelen oogsten. Ik vergeet het ook weleens, dan oogst ik de wortels in oktober, november of december.

Als je toch wortelen wilt kweken in de moestuin zijn de volgende tips te geven:

Zaai niet in bemeste grond

Zaai ze samen met uien en prei

Spit de grond goed om, zodat de wortelen goed hun weg kunnen zoeken naar beneden

Zaai eens van die leuke gekleurde wortelen. (paarse, gele, witte en oranje) 

Als je echt geen wortelvlieg wilt hebben, leg dan vliesdoek over het zaaisel.

Veel succes en bedankt voor je deelname aan deze Wie raadt het zaad wedstrijd.

Jane Appel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*