augurk

Raad het zaad #1: oplossing is augurk

Anja Adema is de winnaar. Van harte gefeliciteerd Anja.

anja adema

augurk

Raad het zaad #1: oplossing is augurk

Augurk is de juiste oplossing. Het is een mini komkommer, maar toch weer anders. Heel knap van de fans overig om steeds weer komkommer te noemen. Het zaad ziet er zo hetzelfde uit.

De winnares is Ada, zij heeft bizar genoeg als aller eerst het antwoordt op moestuinbeginnen gepost. Ik dacht, daar krijgen we meer van, maar iedereen focuste op komkommer en meloen.

Ik zaai ieder  jaar augurk nadat ik iedere winter potten augurken stond te kopen, terwijl ik het idee had dat ik het hele jaar uit de tuin wilde eten. Ik zaai augurken pas eind juli, begin augustus, als de komkommer een beetje begint te tanen, ik duw de pitjes gewoon in de grond en wacht af. Augurk groeit als een raket en begin september heb ik genoeg augurken voor 5 potten. Dat is precies de hoeveelheid die ik in een jaar gebruik. Ik oogst ze, stop ze in glazen jampotten die ik 10 minuten in de oven  op 100 graden heb gesteriliseerd. De deksels kook ik in water. Ik overgiet de augurken met hete biologische azijn, dille en peper en zout. Deksel er op en een paar weken laten staan. Dit gaat overigens ook goed met courgettes.

 

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*