regenboog snijbiet

Raad het zaad #3: oplossing is snijbiet

regenboog snijbietDe winnares is Heidi , van harte gefeliciteerd . Ik heb gezien dat Heidi een prachtige blog heeft met de naam "het huis van tante Alice" Zij heeft haar antwoord op moestuinbeginnen.nl gepost

Deze keer gaat er ook nog een troostprijs Han Smit uit de groep Permaculturen, hij had van alle groepen, incl fb page moestuinbeginnen het 1e juiste antwoord. Van harte gefeliciteerd Han. Han heeft mij 2 weken geleden uitgedaagd met een wedstrijdje orchideeen raden, die ik ik dus heb verloren. Het was een race tegen de klok, deze keer. Met 3 minuten voorsprong was je de eerste van de groepen.

De gekleurde snijbiet is een beetje onbekende groente, maar juweeltje in je tuin. De fantastische kleuren zijn een feest voor het oog. Het blad heeft een beetje een aardse smaak, zoals van biet. Het is super makkelijk te kweken.

Als je snijbiet wilt kweken in de moestuin zijn de volgende tips te geven:

Zaai  in bemeste grond

Zaai op een regel:

Je legt een bamboe stok in de lengte op je zaaibed. Die druk je even in de grond, zo ontstaat een regel. In die regel leg je de zaadjes netjes naast elkaar met 2 cm er tussen. De regel bestrooi je met aarde zodat je de zaadjes niet meer ziet. even aandrukken met de handen en de rest gaat van zelf.

Wil je misschien ook snijbiet zaaien? Je kunt het zaad hier kopen? klik dan hier

Veel succes en bedankt voor je deelname aan deze "Wie raadt dit zaad" wedstrijd. Tot volgende week met nieuwe ronde en nieuwe kansen.

Jane Appel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*