rucola wilde

Raad het zaad #4: oplossing is wilde rucola

rucola wilde

De winnaar is Jaap Kolk , van harte gefeliciteerd . Hij heeft zijn antwoord op moestuinbeginnen.nl gepost. Deze keer gaat er ook nog een troostprijs naar  Elmira Lerk, zij had van alle groepen, incl fb page moestuinbeginnen het 1e juiste antwoord in de groep moestuin van Johan Cabliau. Van harte gefeliciteerd allebei.

Wilde rucola is een groente die als onderdeel van salade wordt gegeten. Rucola smaakt heel kruidig en groeit goed als het koel is zoals nu. Daarom kwam ik op het idee om het zaad in de wedstrijd op te nemen. Het fijne van rucola is, dat als je het eenmaal hebt gezaaid, het altijd weer ergens op komt. Dus gewoon de bloemetjes laten zitten, het zaait zich uit zonder te woekeren en je hebt voor eeuwig die heerlijke peperige rucola. Rucola kiemt langzaam, dus geduld is een schone zaak, maar die wordt dan beloond for ever. Voor de permacultuur fans. Deze soort groeit overal in het wild, als je gaat speuren in grote steden op verrommelde terreinen kom je hem zeker tegen. Ik heb vorig jaar nog Rucola geplukt in Bloemendaal aan Zee. Rucola stelt geen eisen aan de grond. Rucola is het lekkerst in het voor en najaar. In de zomer zijn de blaadjes taai.

rucola in de tuin

Wil jij ook rucola zaaien?

Zaai  in niet bemeste grond

Zaai op een regel:

Je legt een bamboe stok in de lengte op je zaaibed. Die druk je even in de grond, zo ontstaat een regel. In die regel leg je de zaadjes netjes naast elkaar met 2 cm er tussen. De regel bestrooi je met aarde zodat je de zaadjes niet meer ziet. even aandrukken met de handen en de rest gaat van zelf.

Veel succes en bedankt voor je deelname aan deze "Wie raadt dit zaad 4" wedstrijd. Tot volgende week met nieuwe ronde en nieuwe kansen.

Jane Appel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*