De kinder moestuin

Kinderen betrekken bij de moestuin is een fantastisch idee, de sla komt niet van de supermarkt, maar uit de grond. Aardbeien groeien aan een struik enz.. Het intens blije gevoel uit mijn kindertijd als de bessen rijp waren zal ik nooit meer vergeten. Kinderen betrekken bij de moestuin is zo leuk en makkelijk. Geef ze een eigen vierkante meter tuin, een pot met aardbeien, een bessenstruik en bezorg je kinderen geluk.

kinder vierkante meter tuin

Zaai en plant plan voor de de kinder moestuin

Ga met je kind naar het tuincentrum en koop:

  • 1 sla plant rood blad
  • 1 slaplant groen blad
  • 1 aardbei plant
  • zakje mais zaad
  • 1 pot met een cherry tomaatjes plant
  • zakje neckar koningin stok bonen
  • 1 aardappel
  • 1 zakje radijs zaad
  • 1 courgette plant

Timmer of koop een vierkante meter tuin en  vul deze met tuinaarde. Of kies 4 grote potten van minimaal 40 cm hoog. Je kunt ook hangzakken kopen voor aan de tuinmuur. Vul alles met tuinaarde. Laat je kind de plantjes poten ( in de vierkante meter tuin, een per vak) in de potten 2 planten per pot. Duw daarna 4 mais zaadjes in de aarde. Zet voor de stokbonen vier 1.50 hoge bamboe stokken in een pot of vak en leg rondom de stokken elk 8 bonen. in de aarde. Zet de aarbeiplant op een hoek of aan de rand, zodat de aardbeitjes er over heen gaan hangen. Zet de tomaten plant ook aan de rand vanwege de grootte. Duw de aardappel in een vak of pot. Een aardappelplant wordt heel groot, dus ergens in het midden. Kies een vak voor radijs en strooi het zaad heel dun uit op de aarde, druk het even aan en klaar. Zet de courgette plant aan de rand, die wordt enorm. Dan kunnen de courgettes over de rand groeien.


kinder moestuin

Bessenstruik

Een struik met rode aalbessen ziet er het leukst uit. Maar witte aalbessen zijn zoeter en worden niet gegeten door de vogels. Vogels zien namelijk geen wit. Daarom beveel ik de witte bessen struik aan. Koop een 2 jarige struik, die geeft direct vrucht, zodat je kindje 2 maanden na het planten al zijn eigen bessen kan plukken. Aalbessen houden van voedzame grond. Als je op zandgrond woont doe dan 40 liter tuinaarde in het patat. Een bessenstruik wordt ongeveer 1 meter tot 1,5 meter hoog. Hij kan ook gewoon in de bloementuin staan, of in de voortuin, of in een grote pot.

witte aalbessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*