moestuin in juni

Moestuin oogst in juni

Na een koud voorjaar zaaide ik in de volle grond pas eind maart de meeste groenten. Aardappelen, sjalotten gingen begin april de grond in. Evenals peultjes, erwten en sugarsnaps. Maar er is een wonder gebeurd. Alles is in een keer goed. Lees meer over de moestuin oogst in juni.

moestuin oogst in juni

Moestuin oogst in juni

Vandaag oogstte ik voor de lunch:

  • Chioggiabieten
  • Koolrabi
  • Sla (kas)
  • Rucola (kas)
  • Radijs

en maakte een salade met bovenstaande groenten rauw in flinter dunne plakjes geschaafd op de mandoline. Ik versierde de salade met croutons, pijnboompitten en parmezaanse kaas. De dressing maakte ik met olijfolie, citroensap en zout. Zo heerlijk.

doperwten

Vanavond oogstte ik de eerste aardappels (Frieslanders),  gele en chioggiabietjes. Gekookt, geserveerd met roomboter en een eitje.

frambozen

Voor het dessert oogstte ik een lading frambozen, ze zijn zo mooi dit jaar, er zitten geen wormpjes in en ze zijn niet verpest door de regen. Kortom net of ze uit de winkel komen.

Hoe is het met jullie oogst? Ook zo aan het genieten? Laat het me weten, bij voorbaat dank voor je reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*