mest

Wat ga ik het weekend in de moestuin doen?

Zaterdag wordt het mooi weer, ik verheug me nu al om in de moestuin te gaan werken. Ik ben gisteren langs de boer geweest en heb 2 kuub stalmest besteld. Hij komt het zaterdagochtend brengen. Dus dat wordt onkruid wieden en spitten. Mocht je ook willen mesten maar je hebt geen stalmest in de buurt dan is misschien organische mest een idee?

stalmest

 

Zaaien

Natuurlijk ga ik ook kijken wat ik kan zaaien. De koude bak heb ik al eerder gespit en bemest. Daar ga ik snijsla  zaaien en spinazie. Dat ontkiemt bij 10 graden. Ik ga er glas over heen leggen en dan komt het prima in orde.

babyleaf zaaien

Ook ga ik gras uit de bloemen borders halen.

2 Reacties

 • monique seynen

  Beste,
  Ga niet op vers gemeste grond sla kweken, dat is niet goed voor je gezondheid. Zowiezo is het beter om grond waarin je gaat zaaien niet te mesten. Krijg je hele lange, dunne, niet levensvatbare zaailingen van. Arme grond is beter.
  Monique

 • Jane Appel

  Hoi Monique,

  Bedankt voor de tip. Het is voor mij vanzelf sprekend, maar voor lezers inderdaad niet duidelijk. Ik ga in de koude bak zaaien, die is lang geleden al gemest. De moestuin ga ik spitten en mesten. Daar moet ik echt wel mesten, ik heb ook zonder geprobeerd maar dan krijg ik mini bieten, mini prei, mini sla enz. Voor wortels moet je juist niet mesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*