sla, asperges en radijs

Oogstmand met sla en asperges

De moestuin gaat nu weer groenten opleveren, vandaag sla, asperges, bieslook en radijs geoogst. Daarnaast heerlijke rabarber voor de rabarberclafoutis,

sla, asperges en radijs

De oogst mand 

De oogst mand met sla en asperges bevat drie soorten sla. Botersla, dit is zachte ouderwetse romige sla, licht groen en bladeren met een rode gloed. Daarnaast heb ik rucola geoogst. Door het koude voorjaar doet de rucola het geweldig. Deze pittige sla gebruik ik voor een salade met aubergine en paprika. Daarnaast heb ik een Japanse mix geoogst. Dat paarse blad op de foto is o.a. de Japanse sla. Deze slamix is pittig en apart. De asperges zijn groen geoogst. Vorige jaren had ik wel een bed witte asperges, maar dit jaar heb ik de hele moestuin opnieuw aangelegd en was een heuvel aanleggen net even te veel moeite. De radijs groeit in de koude bak, door de regen en kou is de radijs dit jaar heerlijk pittig en goed gegroeid. De bieslook is nu precies goed. 

sla met asperges

Salade met asperges en radijs

De botersla heb ik voor deze salade gebruikt. De sla was ik 3 x in de slakom, daarna draai ik de sla droog met de sla centrifuge. Ik druppel er een beetje dressing op van witte balsamico azijn, zout en mosterd. De asperges bak ik 4 minuten al roerend in een beetje olijfolie in de koekenpan. De radijs was ik en snijd ze in kwarten. Ik leg de groenten op de sla, eventueel garneren met ingemaakte knoflook tenen en biologische gerookte scharrel kipfilet. Wat rijst of boekweit er bij en de maaltijd is compleet.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*