bloemen in de moestuin

Waarom bloemen in de moestuin?

Waarom bloemen in de moestuin? Zij zorgen voor bijen en bestuiving. Afrikaantjes voorkomen dat er aaltjes in de grond komen die je wortels op eten. Bloemen geven een fleurige toets aan je moestuin. Het laatste maar niet onbelangrijk, bloemen kun je eten, ze smaken heerlijk en je kunt er prachtige salades mee versieren.


bloemensla

Afrikaantjes als ongedierte bestrijding

afrikaantjes

De ultieme bloem voor ongedierte bestrijding is het aller bekende Afrikaantje, wat door veel mensen als een oubollige tuin bloem wordt gezien. In België noemen ze hem stinkerd vanwege zijn specifieke geur. Hij is goed tegen Aaltjes in de grond (die eten de wortels van je groenten) 

Oost-Indisch kers als ongediertebestrijder

Oost Indische kers met zijn mooie klok vormige bloemen is een prima vang plant voor wortel vlieg, witte vlieg, klein koolwitje en zwarte bladluis. Al deze insecten hebben een voorkeur voor de oost Indische kers en laten je groenten en fruit met rust. 

oost indische kers

Bloemen om te eten

Heel veel bloemen kun je eten, denk aan de hemels blauwe bloemen van het komkommer kruid. De prachtige paarse bollen van de bieslook, zelf gekweekte viooltjes ( nee niet die gif dingen van de groothandel), oost Indische kers, goudsbloemen, koren bloemen en als laatste de geweldige bloemen van de courgette. Hier onder zie je goudsbloem en boragie (komkommer kruid).

goudsbloem en boragie

Eetbare bloemen zaaien

Ik heb dit jaar het eetbare bloemen zaad gekocht uit het zaden pakket van Jane Appel. Ik heb het vandaag gezaaid.Ik ben ook heel benieuwd welke soorten er in zitten en hoe het smaakt? Zaai je  met me mee? 

 

 

 

 

  •  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*