Wat ga jij doen in de moestuin met Pasen?

Eieren verstoppen voor mijn kinderen, altijd leuk! Wat minder leuk is dat er heel veel paardenbloemen groeien in de boomgaard. Ik weet dat sommige van jullie paardenbloemen promoten als sla, Maar bij mij nemen ze het hele grasveld over.

Wat te doen aan Paardenbloemen als je ze niet wil?

paardebloemveld

Ik heb sinds ik hier woon een ware paardenbloemen plaag  op 1300 m2 grond en dat is best veel, Ik heb dus een haat verhouding tot paardenbloemen. Maar ik doe niet aan onkruidverdelger, dus heb ik vorig jaar alles laten omspitten door een bevriend tuin bedrijf. Daarna gras gezaaid. Alleen een plek niet, de boomgaard, dus dat wordt het weekend paardenbloemen steken. Paardenbloemen zijn op zich onschuldig, tot dat ze uit gebloeid zijn, die prachtige pluizebollen verspreiden hun zaadjes en zorgen voor duizenden nieuwe paardenbloem planten. Ik steek ze uit met een mes met wortel en al, anders komen ze terug.

Wat te doen met paardenbloemen als je ze wil eten?

paardebloem etenDe blaadjes jong oogsten en gebruiken als sla (molsla). Ze hebben een licht bittere smaak die pit geeft aan de gewone slablaadjes. Ik zie dat sommige paardenbloem liefhebbers de bloemen frituren, eerst dopen in een beslagje van eiwit, bloem en water, dan even in de olie frituren en eten. Of gewoon je sla versieren met die prachtige bloemen.

Genieten van de zaad bollen

Als je kleine kinderen hebt is er niets leukers dan die prachtige zaad bollen uitblazen. (Niet in mijn tuin graag)

paardebloempluis mooi

Het laatste deel van de moestuin zaai klaar maken

We gaan langzaam naar mei toe, daar word ik altijd een beetje onrustig van. Ik heb zin om bonen te zaaien, pompoenen, courgettes, pepers, alles wat binnen staat te wachten, maar oh die nachtvorst. Maar de aarde mooi fijn maken kan geen kwaad toch?

Oogsten

Door het mooie voorjaar is de Venkel al oogst baar. Dus dat is heerlijk. Daarnaast Sla en Spinazie en Rucola.

venkel plantWat gaan jullie doen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*