Wintervoorraad

Wintervoorraad

De herfst is nu echt in gegaan met een temperatuur beneden de 8 graden. Weer voor warme truien en jassen en een frisse neus. Vergenoegd bekijk ik de kelder met de wintervoorraad, ik voel me net een (gelukkige) eekhoorn.

Winter voorraad

Wat bewaar ik in de kelder?

In de eerste plaats de aardappels, ik kweek altijd Frieslanders. Eerlijk gezegd vind ik nieuwe aardappels met een flinke kluit roomboter het lekkerst, maar in de winter is een aardappel in de stamppot ook niet te versmaden, dus bewaar ik een flinke mand aardappels in de kelder. De appels waren extreem vroeg rijp dit jaar, dus al in augustus geplukt. Daarom zijn ze nu al helemaal door gerijpt, best wel jammer omdat ik normaal met deze appels tot februari kan doen. Dat gaat nu niet lukken, daarom eten we elk weekend een enorme appeltaart. Pompoenen, wat zouden we zijn zonder? Elke week eten we zo’n handige 2 persoons butternut en af en toe een hoikaido (oranje). Dit gaat door tot februari, dan wordt de smaak minder.

Noten

Noten

De walnotenboom heeft een rijke oogst gegeven, de hele winter kunnen we al onze gerechten versieren met heerlijke noten. Daarnaast hebben we al ontzettend veel hazelnoten geroosterd en gegeten. Wat fantastisch die smaak en voedzaamheid van eigen noten. Deze noten staan nu nog te drogen in een mand op de verwarmde vloer. Daarna gaan ze ook de kelder in koel goed bewaard te blijven. Wel staat er altijd een mandje noten op het aanrecht om direct te gebruiken in salades en andere gerechten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*