Chocolade paprika kweken

Dit jaar zaaide ik allerlei soorten paprika’s, maar deze soort springt er uit. Het is een volmaakt klein bolletje met de kleur van chocolade. Zo prachtig dat ik jullie uitnodig om chocolade paprika te kweken.

chocolade paprika kweken

Wat zijn chocolade paprika’s?

Het zijn mini paprika’s Capsicum annuum ‘Mini Bell ) met een dunne schil die de kleur hebben van pure chocolade. Ze zijn zo mooi en fragiel en makkelijk te kweken dat dit mijn zomer favoriet geworden is. Ik zaaide in maart de paprikazaden (o,5 milimeter diep) binnen in kleine potjes met aarde en plantte deze uit in de kas begin mei. Vroeg zaaien is aanbevolen bij paprika’s om dat de plant een lange ontwikkeltijd heeft.

Hoe groeit de chocolade paprika?

De plant wordt ongeveer 50 cm hoog en waaiert flink uit. Als de paprika’s groter worden worden ze zwaarder en gaat de plant hangen. Ik ondersteunde de zware delen met stokjes. Er komen heel veel paprika’s aan ter grootte van 5 cm. Blijven plukken en er komen steeds weer nieuwe paprika’s. De paprikaplant geeft nu al vruchten van eind juni tot begin september en gaat nog steeds door.

Hoe eet je de chocolade paprika?

Het zijn dun schillige paprika’s, de structuur is in tegenstelling tot dik schillige paprika’s droog en knapperig. Flinterdunne plakjes snijden en bakken in olijfolie is altijd goed. Leuker is om de prachtige kleur en vorm uit te laten komen door ze te vullen met bijvoorbeeld rijst en kaas en dan in de oven te bakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*