peperoogst

Peper oogst in november

Mijn peperplanten hangen vol met pepers, wat te doen? Toevallig gingen we met onze vrienden groep naar Fado en aten we bij ons een heerlijke Portugese stoofpot met kabeljauw, aardappelen, savooiekool en piri piri, eindelijk een bestemming voor mijn pepers. Lees meer over de peperoogst en het maken van piri piri.

IMG_4194peperberg

 

 

 

 

 

 

 

 Peper oogst in november

De tijd dringt, straks komt de 1e nachtvorst en zijn mijn planten pap. Ik heb al een peperplant gereed staan om binnen te zetten zodat ik de hele winter pepers kan oogsten. Maar buiten staan nog 2 struiken vol met pepers. Dank zij het etentje met vrienden kwam ik op het idee om piri piri te maken. Vandaag oogste ik 40 pepers en verwerkte die tot potten met over heerlijke piri piri saus. Zo komen we warm de winter door. Heb je ook zo'n overvloedige oogst? Doe mee en maak piri piri. Hier vind je het recept.

Piri piri

piri piri

 

 

 

 

 

 

 

recept:

  • 40 pepers
  • 4 paprika's
  • 12 eetlepels olijfolie
  • sap van 8 citroenen
  • zout

Oogst de pepers en sniijd het groene steeltje er af. Doe ze in de koekepan, samen met de in grote stukken gesneden ontpitte paprika's met de olijfolie. Bak 30 minuten op zacht vuur tot de pepers en paprika's zacht zijn. Doe het mengsel in de keukenmachine en voeg zout en citroensap toe. Maal tot de alle ingredienten een gladde saus zijn geworden. `Proef of de saus zout genoeg is. De saus smaakt warm erg heet, maar als hij afgekoeld is een stuk minder heet. Wil je de saus bewaren? Zet dan 4 brand schone jampotten 10 min in de oven op 100 graden, ontsmet de deksels in een pannetje kokend water. Warm de saus op tot 100 graden, doe ze in de potten en schroef het deksel er op. Keer de potten om en laat afkoelen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*