Muismeloen

Ik kweek dit jaar muismeloen in de kas, een soort mini komkommer die je ook wel in bloemstukken ziet. Zo klein en zo grappig. Ze smaken echt naar komkommer. Lees meer over de muismeloen.

muismeloen in de kasmuismeloen doorsneemuismeloen bloem

 

 

 

 

Muismeloen (Sandiita | Melothria scabra) Cucamelons

Muismeloenen zijn net zo groot als flinke druiven en hebben een friszure komkommer-smaak. Ik heb de muismeloen in de kas geteeld, maar het schijnt ook te kunnen in de tunnel of in de volle grond. Ik zaaide de muismeloen in maart binnen. De plantjes kwamen snel op en groeiden goed. Eind april in de kas geplant, de plantjes groeiden vanaf dat moment langzaam, er kwamen kleine gele bloemetjes in, maar geen vruchten. Begin september besloot ik de planten te verwijderen en het experiment als mislukt te beschouwen. De plant heeft mijn halve kas in beslag genomen, de tomaten planten overwoekerd en geen muismeloenen. Toen ik nog eens goed keek zag ik dat de plant boordevol kleine muismeloenen zat. Vandaag 15 september voor het eerst geoogst en geproefd. Muismeloen wordt bevrucht door bijen en hommels, in de kas zoemt het dan ook van de bijen. Ik heb verder geen ziekten of ander ongemak ondervonden, alleen een hele lange groeitijd en pas nu het 2 weken boven de 20 graden is worden de muismeloenen gevormd. De plant  komt oorspronkelijk uit Mexico en Midden-Amerika waar het Sandiita (kleine watermeloen) wordt genoemd.

PS: voor zo'n kleine vruchtgroente zijn de zaden best groot.

2 Reacties

  • Kari

    Bij mij staan ze buiten gewoon. 2 zaaipogingen mislukten door slecht zaad waardoor ze pas een eind in juli geplant werden tegen een klimrekje dat we speciaal voor hen maakten maar eens geplant schoten ze meteen de hoogte in en konden we half augustus al volop oogsten. Ze staan nu al 2,5 meter hoog en blijven volop vruchten maken. Ben er ook echt dol op ­čÖé

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*