elke dat eten uit de moestuin

Elke dag eten uit de moestuin

Kun je elke dag eten uit de moestuin? Vorig jaar logeerde ik een paar weken in Amsterdam. Elke dag moest ik al mijn eten kopen, in mijn beleving kwam er geen einde aan de hoeveelheid die ik moest inslaan. Eenmaal weer thuis was ik me bewust hoeveel ik elke dag weer uit de moestuin gebruik. Ik neem jullie mee in een week eten uit de moestuin in maart.

Maandag maakte ik de volgende lunchsalade met Cavalo Nero (een soort boerenkool) uit de tuin met kikkererwten uit een pot en knapperig gebakken peultjes. De topping bestond uit geroosterde hazelnoten. De hazelnoten zijn vorig jaar september geoogst.

Dinsdag maakte ik een tarte tartin van oranje pompoen (uit de tuin) met de geroosterde pompoenpitten als topping. De tarte tartin serveerde ik met een paddenstoelen jus.

Woensdag is altijd een drukke kantoordag hier. Dan maak ik een extra grote salade voor de lunch die er altijd gretig in gaat. Dit keer met bladsla uit de kas, komkommer, tomaat, bieslook uit de tuin en feta.

Donderdag maakte ik een curry van prei, sjalotten uit de tuin, currypasta, en kokosmelk. Daarbij rode kool met zwartebessenjam (zelfgemaakt met zwarte bessen uit de tuin) en passievrucht. Geserveerd met zeewier noodles.

Vrijdag maakt ik een poke-bowl van zilvervliesrijst met een topping van gebakken tempe, geroosterde biet in lucifersreepjes (uit de tuin), radijs, broccoli, geroosterde aubergine en avocado. Versierd met verse bieslook uit de tuin.

Zaterdag kwamen vrienden lunchen, vooraf maakte ik een salade van bladsla uit de kas, avocado, geitenkaas en een dressing met frambozen uit de diepvries (uit de tuin). Als toetje maakt ik e-clairs met de eerste rabarber uit de tuin, mascarpone en een roze glazuur.

Zondag maakte ik een ontbijt met 100 gram frambozen (uit de tuin in de diepvries) en een topping van kokosmeel, tarwemeel, walnoten uit de tuin en boter. De frambozen doe ik in een plat schaaltje. De boter smelt ik met de topping ingrediënten en strooi ik over de frambozen. Dan 20 min. in de oven op 200 graden. De lunch maakte ik met spinazie (uit de kas), even kort geroosterd, bestrooid met pijnboompitten. Dit op een zuurdesemboterham met olijfolie en een gekookt eitje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*