De laatste paprika’s

De kas is bijna leeg, alleen staan er nog bossen paprikaplanten, hoe lang gaan die het nog doen? Tot vandaag dus, omdat ik zwarte schimmel op de bladeren ontdekte, terwijl de planten nog volop paprika’s aan het maken zijn. Met pijn in het hart alle paprika’s geplukt en de planten? Die zijn verhuisd naar de groenbak.

de laatste paprika's

Waarom de paprika’s niet laten staan?

Dan moet ik gaan spuiten en dat wil ik niet. Het is einde seizoen (11 november), de luchtvochtigheid is hoog, de temperatuur ook, daarom groeien schimmels goed. De kas goed beluchten voorkomt schimmels ten dele. Maar nu gaan de automatische ramen niet meer omhoog omdat het niet warm genoeg is. De zijpanelen bevatten roosters die ik nu open. Dat helpt een beetje. Accepteren van de situatie lijkt me het beste. Bovendien komt er nu ruimte voor de over winterings planten: citroen, olijf en vingerplant.

We maakten een heerlijke Griekse salade van de paprika’s:

Nodig voor 2 pp:

  • Mandje paprika’s
  • Feta
  • Panko (Japanse broodkruimels)
  • Olijfolie
  • Peterselie
  • Zoutvlokken
  • Walnoten

Rooster de paprika’s 30 min op 200 graden op een bakplaat in de oven. Bak in de koekenpan: broodkruim, zout, walnoten en een scheut olijfolie. Serveer op een langwerpige platte schaal de paprika’s bestrooid met het noten/brood mengsel. bestrooi met zoutvlokken en peterselie. Simpel en eerlijk eten. Top.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*