Wild plukken
Ik was vandaag als vrijwilliger op het Zadenweekend "Reclaim the Seeds 2015" op de Kraaijbekerhof en volgde de workshop van Bea Mollers. Zij vertelde op een inspirerende, losse en zeer overtuigende wijze wat er in het wild geplukt en gegeten kan worden. Haar motto: Er is zoveel wat gegeten kan worden, pluk een tiende of een twintigste deel van de plant en de plan zal alleen maar sterker worden en meer produceren. Er is echt genoeg voor iedereen.
Wild plukken
Ze nam ons mee over Landgoed de Kraaijbekerhof en naar het bos en gaf de volgende tips over eetbare planten:
- Knoppen oogsten, dicht bij de stam van linde en berkenbladeren
- Een tak snoeien van een berk, fles er op en berkensap tappen (tot eind maart)
- Haverplant
- 3 kleurig viooltje (niet de chemische viooltjes die je in de winkel koopt)
- Brandneteltoppen (frituren)
- Zuring met ei (op de Poolse manier)
- Zevenblad (is nu lekker)
- Munt
- Winterpostelein
- Teunisbloem (de wortel, smaakt naar rauwe ham)
- Look zonder look (blad op een goed koudgeperste olie bewaren en serveren bij de barbecue
- Paardenbloem, alles eten, ook de wortel, bloemblaadjes, bloembodem en bladeren. (als je over de bladeren een emmer zet blijven ze wit en zijn ze niet bitter)
- Varen
PS: Het zadenweekend is morgen 1 maart ook nog. Adres: Kraaybekerhof Driebergen klik hier