konijn

Weekend in de moestuin

Het is weer bijna weekend in de moestuin. Ik ga vooral oogsten: ik heb prachtige in de mond smeltende sla, rode, boter en ijsbergsla. De eerste bos aardbeien en frambozen plukken, de peultjes en kapucijners zijn rijp. Het laatste bed spinazie moet op. Dat gaat nu doorschieten. En jullie?

sla

 

 

 

 

 

 

Mijn abrikozenboom is dood

Helaas is mijn abrikozenboom dood. Ik denk dat hij verdroogt is, hij staat in de warme tuin aan de zuid muur. Hij heeft schitterend gebloeid en vorig jaar abrikozen gegeven. Nu helemaal bruin helaas. Met pijn in mijn hart ga ik hem het weekend weg halen. 

abrikoos dood

 

 

 

 

 

Mijn patisson is opgegeten

Ik had een mooie gele patisson gepoot, maar die is nu verdwenen. We hebben een boefje in de tuin in de vorm van een klein konijntje. Inmiddels heeft hij al mijn jonge plantjes opgegeten, Gisteren zat hij achter de houtduiven aan.  Die hebben een honk onder de Moerbeiboom, daar hangt een voer container voor een groep groenlingen. Álles wat die laten vallen eten ze op. Het schijnt dat konijnen overal voor kunnen komen in half open landschappen. Dat ze groen, takken, wortels en schors eten. Ze vermeerderen zich en graven holen. Misschien ga ik de voorkant van mijn tuin nu maar eens afrasteren met gaas, daar heb ik alleen een heg en een open hek. Dan is het minder makkelijk binnen komen. Ook las ik dat een radio aan zetten in de nacht helpt omdat ze dan denken dat er mensen zijn en in hun holletje blijven. Ik las ook iets over konijnen vangen met fretten, maar dat lijkt me vrij drastisch. Niets voor mij. 

konijn

 

 

 

 

 

Alles groeit als een gek

Het is heerlijk weer met een temperatuur boven de 18 graden en af en toe een regentje. Alles spuit de grond uit. Kruiden kiemen, bonen vliegen omhoog, het is prachtig. Helaas het onkruid ook, dat is jammer, maar een tuinder moet ook wat te doen hebben. Morgen een film met konijn.

Ben weer benieuwd naar jullie verhalen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*