lathyrus plukken

Wat ga ik het weekend doen in de moestuin?

Ik ben vanavond stiekem al begonnen, er komen zoveel zaden op en evenveel onkruid dat ik aan het wieden ben geslagen. In het weekend ga ik de eerste kapucijners oogsten, venkel en sla en een lading spinazie. En nog meer wieden. Ik ben de trotse eigenaar van een zeekool plant met zo'n prachtige aardewerk pot. Daar ga ik van genieten.

bleekpot

 

 

 

 

 

 

Bloemen plukken

Mijn Lathyrus die vorig jaar gevallen zijn hebben een groei spurt achter de rug en bloeien. Ze ruiken heerlijk en ik ga een bosje plukken. 

lathyrus plukken

 

 

 

 

 

 

 

Kardemom

Ik heb een kardemomplant gekregen, dat is zo bijzonder, hij ruikt naar kaneel, hij schijnt in augustus te gaan bloeien. Je kunt hem buiten zetten, maar zoals je ziet heb ik hem binnen staan. Lijkt me zo leuk, mijn eigen kardemom zaadjes oogsten.kardamomplant

 

 

 

 

 

 

 

Uit de tuin in de keuken gemaakt

Ik heb vorig weekend Rabarberjam gemaakt, eindelijk, ik was het al zo lang van plan. De rabarber is ook het lekkerst aan het begin van het seizoen. Ook plukte ik Zuring in het wild en maakte er een dipsaus van met kwark, peper, zout, olijfolie en knoflook in de keukenmachine. Eerlijk is eerlijk, het is lekker. Het wordt een knal groene frisse saus.

zuring

 

 

 

 

 

 

 

Vanmorgen maakte ik weer een spinaziesmoothie, 2 handen spinazie goed gewassen (uit de tuin), 100 gram aardbeien, scheut bietensap en 100 ml amandelmelk en 1 banaan. Even in de keukenmachine en weer een gezond ontbijt.

Je kunt nog tot zondagavond stemmen op de mooiste kruidentuin

Ga naar www.moestuinbeginnen.nl en stem om de mooiste kruidentuin. De winnaar ontvang een melding in alle groepen en uiteraard een zakje kruiden zaad.

Wat gaan jullie doen in het weekend?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*