Paprika zaaien

Paprika zaaien

Het is februari, waarom is het tijd om paprika te zaaien? Deze plant ontwikkelt zich zo langzaam dat het groei seizoen te kort is om paprika’s buiten te zaaien en op te kweken. Daarom gaan we nu paprika zaaien.

Welke soorten paprika?

Dit jaar (2019) kies ik voor paprikazaden van Bolster, allemaal biologisch. Bolster krijgt steeds meer keuze, daar ben ik blij mee. Mijn voorkeur gaat dit jaar uit naar:

Chocolade kleurige blokpaprika Lilo

Rode blokpaprika Olly

Rode zoete puntpaprika Xaro

Peper Koh Samui F1 (scherp)

Zaaien van paprika’s doe je zo:

Vul plastic potjes met 2/3 potgrond en en 1/3 zand. Zet ze in een waterdichte plastic bak. Plaats de bak bij voorkeur op een vloer met vloerverwarming op een lichte plaats. (grondtemperatuur minimaal 19 graden) Ik doe in elk potje een zaadje, dit lijkt weinig, maar bespaart je in de toekomst veel werk omdat je de plantjes zo in de kas kunt plaatsen, zonder ze tussentijds te hoeven verpoten. Hou de aarde vochtig, na ongeveer 1 week kiemen de zaden en komen er piepkleine plantjes boven. Regelmatig water geven en na de nachtvorst in de kas uitpoten. De peper doet het buiten de kas ook wel op een zonnige plek. Paprika heeft echt de warmte van de kas nodig. Zo eind juli oogst je dan de eerste paprika’s. Ze groeien door tot in de late herfst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*