moestuin inspiratie

Moestuin inspiratie

Ik was zaterdag op "De Boschhoeve" in Wolfheze, ik ging met de trein naar Ede en pakte daar de OV fiets en fietste langs de Ginkelse heide en door prachtige bossen naar de Boshoeve 3. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe inspiratie voor mijn moestuin en dat heb ik gevonden. Meer weten?

moestuin inspiratiekoolboschhoeve

 

 

 

 

Moestuin inspiratie

In de boschhoeve dronk ik eerst een lekker kopje thee met aardbeientaart en een groot glas water. Ik zat aan de rand van de pluktuin en kwekerij en genoot van het lekkers in de de schaduw. Daarna ging ik op onderzoek uit. Eerst een rondje langs de kwekerij, toen naar de borders en de moestuinen. Ze hebben allemaal kleine vakken gemaakt en sierlijke (potager) moestuinen, ik laat een aantal zien aan jullie ter inspiratie. Het eerste moestuintje bevat kolen, uien en rode bloemen, niet echt heel eetbaar, maar wel heel mooi, het tweede bevat mais, wortels en basilicum, prachtig en eetbaar.

palmkool en boerenkool

 

 

 

 

 

 

 

Daarna volgde een tuintje met rode boerenkool (lekker en mooi) en palmkool met bloemen.

basilicum en Quinoa

 

 

 

 

 

 

 

Het leukste tuintje vond ik deze met quinoa, ui en rode en groene basilicum. Het sterke punt in hun moestuinen en borders vind ik het gebruik van groene en rode bladeren. Heel knap gedaan. Voor mezelf:Ik werd helemaal hebberig van de prachtige Dahlia's. Ik heb me weten te beheersen en kocht er maar een. Daarnaast wilde ik mijn Phloxen verzameling uitbreiden voor de paarse border, ik kocht er drie en nam ze mee in een tasje op de OV fiets aan het stuur. (niet handig maar wel leuk) 

Wil je ook inspiratie op doen op de Boschhoeve? kijk hier

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*