kruiden binnen kweken

Kruidentuintje in de vensterbank

Wie zin heeft in kweken in de winter kan zich uitleven op kruiden. Wat is er lekkerder dan verse kruiden? Je kunt ze kopen in potten, maar je kunt je ook voorstellen dat je eigen huis een kweekkas is. Je zaait je kruiden, geniet van het opkomen, van het groeien en van het oogsten. Het mooiste is natuurlijk dat het biologisch is, geen bestrijdingsmiddelen. Start nu met je kruidentuintje in de vensterbank.

Kruidentuintje in de vensterbank

Bieslook is een kruid wat overal met wat aarde en water makkelijk groeit. Je kunt het in het voorjaar in de tuin of balkon zetten en het groeit vrolijk verder.

Basilicum is een echte warmte liefhebber. In de tuin is het seizoen kort: juni-eind september. Binnen op een lichte plaats in een ruimte vanaf 18 graden groeit basilicum prima.

je kruidentuin in de vernsterbank

Rozemarijn kun je het beste als plant kopen, het groeit als zaad heel langzaam. Rozemarijn overleeft koude winters buiten niet, maar wel in een pot in een koele vorstvrije lichte ruimte. Geef af en toe wel water.

rozemarijn binnen overwinteren

Pepermunt is buiten een onverwoestbare woekeraar, hij mag bij mij alleen in een achteraf hoekje groeien. Met zijn ondergrondse wortels verovert hij in een winter je hele border. Maar binnen in een pot kun je de hele winter genieten van je eigen verse munt thee.

Ook pepers kun je binnen laten overwinteren en de hele winter genieten van je eigen verse pepers. Haal je peper plant eind oktober binnen, poot de plant in een pot met potgrond en geef water. Zet de plant op een lichte plek en geef af en water en geniet van je eigen verse pepers.

peperplant

Succes met het kruiden avontuur.

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen. Laat ze achter in het vak hier onder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*