Video: Kapucijners oogsten in mei

Kapucijners zijn een beetje vierkante zeer smakelijke erwten, die heel makkelijk te kweken zijn. Bekijk de video voor de tips. Klik hier om je op mijn Youtube kanaal te abonneren. 

kapucijners rijp

 

 

 

 

 

 

 

Kapucijners zaaien

Je zaait ze in maart als de tuin nog koud nat en guur is. De kapucijnerplanten hebben geen last van de kou. Kapucijners zijn klimmers die graag tegen gaas groeien. 

De volgende soorten zijn te koop als zaad:

  • Blauwschokker (klimkapucijner, 175 cm hoog, lilapaarse bloei en donkerpaarse peulen
  • Desiree (80 cm hoog, moeten dus ook wel gesteund worden, anders vallen ze om, ook lilapaarse bloei en donkerpaarse peulen)
  • Er bestaat ook Gastro, een Kapucijner waarvan de peul groen is in plaats van paars). 

Video: Kapucijners oogsten in mei

Kapucijners oogsten is makkelijk, je haalt de hele peul van de struik door te trekken, als het moeilijk gaat kun je de snoeischaar gebruiken. Voor je gaat eten haal je de kapucijners uit de peul en kookt ze 5-10 minuten. De kapucijnerplant wordt bij ons gegeten door de geiten van de achterburen, ze zijn er dol op.

De smaak van verse kapucijners is heel bijzonder, het lijkt in niets op de smaak van de gedroogde bruine kapucijners die je in de winter eet. Iets wat zo makkelijk te kweken is, geen ziektes kent, zo verfijnd is, heel duur is bij de groenteboer en echt een oergroente is, waarom niet eens zelf proberen te kweken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*