artisjokken wielewaal

De moestuin van De Wielewaal

Vandaag was ik met mijn lief en moeder in natuur museum De Wielewaal. De moestuin staat vol met schitterende artisjokken en de abrikozenboom vol met abrikozen. Daarbij opgeteld de deskundige uitleg over het kweken van artisjokken en de enorme gastvrijheid van de familie Rijneveld. (De koffie zonder koek bestaat niet) washet  een heerlijke ervaring in een niet hippe, no-nonsens omgeving. Wil jij inspiratie opdoen voor je moestuin, ga dan kijken in de moestuin van De Wielewaal.

wielewaal naambord

 

 

 

 

 

 

 

Artisjokken

Sinds 5 jaar kweek ik artisjokken en het is een keer gelukt, vorig jaar met de mooie warme zomer oogstte ik flink veel. Bij de Wielewaal staan er meer bij elkaar dan ik ooit heb gezien. De eigenaar vertelde dat hij ze vorig jaar zaaide en ze toen al oogstte en dat ze deze winter zijn doorgegroeid en nu al weer volop oogstbaar zijn. Hij denkt dat het door de zachte winter komt. De mijne hebben de winter niet overleefd, ik heb ze opnieuw gezaaid en ja, ze doen het fantastisch, maar zijn nog niet oogstbaar. We vergeleken nog even de grond, ik Savel een mix van klei en zand, hij een mix van klei en veen door een oude dijk doorbraak, wat uniek is in Nederland. De echte reden van zijn succes kan ik niet achter halen, zijn zijn vingers nog groener dan de mijne? Hier onder zie je een emmer met artisjokken, je kunt ze ook kopen.

artisjokken wielewaal

 

 

 

 

 

 

 

De abrikozenboom

Ook daar heb ik iets mee, ik probeer sinds 5 jaar abrikozen te kweken, vorig jaar voorjaar een boom gezet en meteen abrikozen, dit voorjaar prachtige bloesem en 2 maanden later boom dood. Waarschijnlijk te weinig vocht. Bij de wielewaal staat een prachtige abrikozenboom vol met abrikozen te rijpen. ook een kwestie van nog groenere vingers?

 abrikozenboom wielewaal

 

 

 

 

 

 

Wat er nog meer te zien is

Een complete moestuin voor en achter de oude boerderij, een vogel museum, kippen en vogels in een volière, opgezette vlinders en meer. De moestuin van De Wielewaal ligt in Willige Langerak een piep klein dorpje bij Schoonhoven.  Dus Amsterdammers en andere stedlingen kom die stad uit. klik hier voor meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*