combinatieteelt

De moestuin in mei

Moestuin in Mei, een heerlijke maand om alles te zaaien en te oogsten, bekijk hier mijn moestuin en gebruik mijn ideeen.

de moestuin in mei

 

 

 

 

 

 

De Moestuin in mei

Vorig jaar heb ik de moestuin in gedeeld in schuine vakken. Groentebedden zet ik af met randen groenten of aardbeien. Dit alles omdat de tuin naast mijn huis ligt en ik het fijn vind als alles er gezellig uit ziet. In het midden zie je een graspad. Aan de ene kant de boomgaard aan de andere kant de siertuin. Ik plant van alles bij elkaar in bedden, ik kijk wel eerst even of de groente graag samen groeit. Kool komt maar eens per 8 jaar in hetzelfde bed.

 Sla met prei en dille

Ik kreeg van buurman Kees prachtige slaplanten uit zijn kasje, ijsbergsla, kropsla en rode kropsla. In het midden zette ik gekochte prei potloodjes en zaaide binnen dille voor en plantte die er tussen.

sla prei

 

 

 

 

 

 

 

Tuinbonen en reuze kool

In dit vak staat de reuze kool als vaste plant. Hij bloeit nog een beetje, het zaad is al aan het vormen. Van deze kool pluk je de blaadjes en verwerkt ze in gerechten. De smaak is een zachte kool smaak, een beetje zoals palm kool. De randen zijn tuinbonen, dubbele witte. Ze bloeien prachtig, geen last van zwarte luis. Er staan nog een paar broccoli's tussen.

reuzekool tuinbonen

 

 

 

 

 

 

 

Ui, prei, sugarsnaps

In dit vak staan de uien, sjalotten, zelf gezaaide prei, de piramide met sugarsnaps en in het midden boomspinazie. 

ui prei sugarsnaps boomspinazie

 

 

 

 

 

 

 

Aardbeien, knoflook en bloemensla

Dit is een van de wybertjes in het midden van de tuin. Ik plantte er vorig jaar aardbeien, een geweldige soort waarvan ik de naam niet weet. Ik kreeg ze van de buren van de boerderij aan de overkant. In het midden zaaide ik vorig jaar bloemensla o.a.. met oost Indische kers, omdat we daar ook knoflook hebben staan heb ik niet gespit. Met als resultaat dat al mijn bloemensla gewoon weer terug is gekomen.

aardbeien en knoflook

 

 

 

 

 

 

 

Aardappel en sla

sla aardappel vak

 

 

 

 

 

 

 

Ik dacht alleen aardappelen is ook zo saai, dus versierd met een gezellig randje sla.

Dit is even een overzicht van mijn tuin, Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*