Eetbare bloemen

Heb je ooit gedacht dat je bloemen zou kunnen eten? Wat is er mooier bv dan een salade met bloemen. Of borrelhapjes met bloemen. De smaken van bloemen zijn van subtiel tot zeer uitgesproken. Ze geven je gerechten een extra touch. Versier je gerechten met de mooiste kleuren die de eetbare bloemen te bieden hebben, blauw, geel, oranje, wit.  Je vrienden en geliefden slaan stijl achter over van je kook kunsten.

Eetbare bloemen

  • Korenbloemen, hemelsblauwe bloemen staan prachtig aan de rand van de moestuin en ook nog schitterend in je gerechten.
  • Goudsbloemen, die oranje sterren, die altijd en overal groeien, zo kruidig en smakelijk.

 

 

 

 

 

 

  • Komkommerkruid (zie boven) met zijn blauwe bloemen gebruik ik al heel lang om salades en soepen en van alles te versieren. De plant en de bloemen smaken inderdaad naar komkommer

 

 

 

 

 

 

  • Oost Indische kers (zie boven) klokken zijn prachtig om te zien, ze smaken pittig en kruidig. Ik at de mini blaadjes in restaurant Breda in Amsterdam bij een van hun verfijnde gerechten, zo heerlijk!
  • Bloemen van Rucola. Naast die heerlijke mosterdachtige blaadjes kun je ook gewoon die bloemen eten.
  • Viooltjes, die kleine blauwe viooltjes zijn mijn favoriet, ze groeien door de hele tuin en je kunt ze blijven plukken.

 

 

 

 

 

 

  • Daglelie of hemerocalis (zie boven), ik moet soms wel schroom overwinnen om deze schoonheden te plukken, ze zijn zo mooi en ruiken zo lekker en staan zo mooi in de tuin. Ik heb ze in creme, 2 soorten oranje en in rood. Maar gelukkig heb ik er genoeg, dus af en toe eentje op een cocktail of een gerecht is oke.
  • Rozen, ook zo mooi en lekker, rozen blaadjes doen het heel goed op toetjes en taarten. 

Recept bloemensla:

bloemensalade

​Recept:

  • Halve watermeloen
  • 200 gram schapen feta
  • Bloemen uit de moestuin

Schil een halve watermeloen. Snijd hem in vierkante blokjes.Leg de blokjes in een mooie schaal. Snijd 200 gram (schapen)feta in blokjes en leg op de watermeloen. Versier met korenbloemen en oost indische kers. Verras je gasten en vergeet niet om zelf ook nog te genieten.

Cocktail met hemerocalis of daglelie

 

 

 

 

 

 

 

Recept:

  • 30 cl wodka
  • 60 cl rode martini
  • 3 druppels augustorabitter
  • 1 el citroensap
  • 10 ijsblokjes
  • cocktailshaker

Schud alle ingrediënten met ijsblokjes in een cocktailshaker tot de cocktail goed koud en schenk in een mooi glas. zet er een hemerocalis in en serveer meteen.

Tip: Gebruik alleen zelf gekweekte bloemen. Dan weet je zeker dat er geen bestrijdingsmiddelen in zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*