vierkante meter tuin starten

Wat ga jij zaaien in de vierkante meter tuin?

Ik begin lekker met de vierkante metertuin. Ik heb hem gespit en gemest. Ik heb er gewoon grond uit de tuin in gedaan.  Ik zou iedereen aan raden om er nieuwe grond;in te doen. Je kunt dan planten wat je wil. Ik kan bv al geen koolrabi meer planten, koolsoorten kunnen niet 2 jaar in dezelfde grond;omdat ze dan knolvoet krijgen.

vierkante meter tuin van JaneWat ik heb laten staan in peterselie, zeker nu met de zachte winter is de plant nog prachtig. Dus als je van peterselie houdt, lekker naar het tuincentrum gaan en een peterselieplant kopen.

bos aardbei

Ik heb besloten om er ook een aardbeiplant in te zetten en wel een bosaardbei. Ik heb ze vorig jaar gezaaid, bosaardbeien zijn prachtig en aromatisch. Ze blijven maar oogst geven, ze bloeien nu al weer en geven vruchtjes tot het gaat vriezen. Doe de moeite om een zakje zaad te kopen. Je hebt er veel plezier van. 

nieuwe aardappels eten

Verder ga ik experimenteren met aardappel. Tip: Koop een aardappel bij de bio winkel (niet behandeld met anti kiem middel) en duw hem in de grond. Dan oogst je straks een maaltijd aardappels uit je eigen bak.

rucola zaaien

Verder zou ik je adviseren om te investeren in een zakje rucola zaad, je kunt het nu al zaaien en je hebt het hele seizoen rucola, snijden en weer laten groeien enz.. Rucola is kruidig en pittig, ook in kleine hoeveelheden geeft het je gerechten een up-date.

biet

Ik adviseer je ook om 4 bietenplantjes te kopen, niets is vergelijkbaar met verse  bieten in juni. Heel even koken en eten. Zo koop je ze niet in de winkel.

Heb jij ideeën voor moestuinieren in bakken, ik hoor het graag.

Succes

Jane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*