aubergines zaaien

Wat heb jij vandaag gedaan in de moestuin?

Ik ben begonnen met voorzaaien binnen. De langzame kiemers en langzame groeiers zoals aubergine, pepers en paprika's willen graag nu gezaaid worden. Ze ontwikkelen zich graag in een warm licht klimaat en kunnen na half mei naar buiten. De aubergines gaan bij mij in mei de koude bak in, het glas gaat er pas af in juli. Maar dan heb ik ook elk jaar tot oktober heerlijke aubergines. Wil jij misschien ook aubergines of pepers kweken: klik hier
aubergines zaaien

Vanmiddag brak het zonnetje door, ik ruimde de schuur op en zocht potgrond om binnen te zaaien. Ik zaaide Aubergines, Rode pepers en Pepino's in eierdozen. Ik zet ze op een dienblad, maak de aarde vochtig en zet het dienblad op een vensterbank uit de zon, boven de verwarming. Aarde vochtig houden en wachten maar.

pepers zaaien

pepino zaaien

Daarna ruimde ik buitten veel groenten op om te kunnen spitten. Er stonden nog venkel, broccoli, reuzekool en bietjes. De venkel heb ik verplant, die gaat gewoon weer groeien. Daarna lekker met mesten, wieden en schoffelen.

Ik oogste reuzekool, spruiten en koolrabi. De houtduiven waren bezig mijn spruiten op te eten, nu heb ik zelf ook nog wat.

groenteoogst

Daarna schoffelde en spitte en mestte ik de moestuin.

moestuin gespit

Ik verzamelde een enorme berg groenteresten, bladeren en stelen, waar laten jullie dat toch allemaal? Ik heb 2 containers en een kruiwagen vol.

berg groen afval

PS: Wie heeft eerder Pepino's gekweekt, wil je me helpen met je ervaringen, ik heb het nog niet eerder gedaan.

Wat hebben jullie vandaag gedaan in de tuin?

2 Reacties

  • tim

    had ook redelijk wat groenafval en heb er korte metten mee gemaakt. schaf jezelf een hakselaar aan er zijn enkel maar voordelen aan. oké het kost een duit om aan te kopen maar wat niet als je een tuin hebt en goed tuig wil. je hebt geen takken enzo meer over en hup de compost hoop op. super makkelijk

  • Jane Appel

    Hoi Tim, Bedankt voor de tips. Dan kan ik alles klein maken. Meestal verbrand ik oude takken, maar met die harde wind steeds, durfde ik dat niet ivm brandgevaar.

    groet van Jane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*