Wat gaan jullie zaterdag doen in de moestuin?

Geen excuses, want het gaat niet regenen.Je kunt ook lekker in het zonnetje gaan zitten, dat is zo heerlijk. Maar het kriebelt bij mij toch. Spitten en mesten hebben we gedaan. Nu het zaaien. De Asperges werden pas vandaag bezorgt in plaats van maandag. Dus dat wordt zaterdag Asperges planten.

asperges planten

De Aardappels heb ik laten staan onder het afdakje ivm de nachtvorst, ze hebben al hele lange uitlopers, maar hopen dat het goed gaat. Ze  moeten nodig de grond  in.

aardappelen poten

Ik vond nog een enveloppe met eigen gekweekte Tuinbonen, die heb ik 2 nachten in water gezet en ze gaan zaterdag de grond in.

tuinbonen zaaien

Verder een vervelend werkje: de gespitte grond moet fijn gemaakt worden met een hak. Ik ga denk ik ook Spinazie in de koude grond ga zaaien en 3 soorten Sla planten die ik van Kees de buurman kreeg. Wel nog even onder vliesdoek vanwege de koude nachten.

sla poten

Ik was helemaal vergeten om Sugar Snaps te kopen, dat ga ik dus nog even doen en een piramide van bamboe stokken bouwen omdat alle gaas rekken al vol zijn met Capucijners, Doperwten en Peulen. Sugar snaps zijn die heerlijke knapperige peulen die je even wokt en dan eet.

sugarsnaps

 

Wat ga jij het weekend in de tuin doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*