Wat gaan jullie het weekend in de moestuin doen?

Ik ga wandelen met een vriendin. Ik heb dus niet zo veel tijd voor de moestuin, maar ik ga in ieder geval de koude bak water geven. Daar voor heb ik een gieter nodig met een fijne broes. De mijne is kapot, dus heb ik een nieuwe besteld. Wil je hem bekijken?: klik hier

gieter-antraciet-10-l

 

Ik ga in de koude bak ook nog bieten en wortelen zaaien. Na de vele wortel discussies heb ik besloten dat glas op de wortels waarschijnlijk ook de wortelvlieg gaat weren. De bieten hebben dan maar weer mooi een voor sprong op de buiten gezaaide bieten. Ik ben dol op bieten, wie weet zijn ze in juni al goed.

Moestuin beginnen met bietenwortel_harlekin_mix_small

 

De uien zou ik vorig weekend al poten, maar mijn tuinbuurmannen zeggen dat ze doorschieten als je de uien te vroeg poot. Ik heb uien over gehouden van vorig jaar, die ga ik nu poten.

pootuienVerder ben ik totaal vergeten tuinbonenzaad bestellen, dus moet ik morgen ook nog doen, die kunnen er nu prima in. Heb je ook nog tuinbonen nodig? Je kunt ze bestellen bij allezadenkopentuinbonen witkiem

Trouwens, mijn amandelboom bloeit prachtig, als de bloemen maar niet bevriezen.

amandelbloesemWat ga jij allemaal doen in het weekend in de moestuin?

 

2 Reacties

 • Bart

  Wij gaan onze stadstuin in Alphen opstarten door onze vierkante meter bakken te bemesten met ouderwets degelijke poep. En ik ga mijn koudekas water geven, en de tuinbonen die al in een veldke zijn geplant. En houtsnippers over de tuin verdelen zodat we over een verfrist bed van snippers lopen. Als laatste gaan we ook nog onze regenafvoer aansluiten op onze wateropslag. Kortom: handen uit de mouwen.

 • Jane Appel

  Hoi Bart,

  Ik ben een beetje laat met mijn reactie, maar wat een super goed plan. Ik heb mijn voorbeeld vierkantemetertuin dit jaar ook bemest met stalmest.
  Op de koude kas heb ik de sproeier gezet vanwege extreme droogte. Tuinbonen ook geplant. Mijn peulen zijn opgegeten door de duiven, dus die moeten opnieuw. Is het bij jou allemaal gelukt dit weekend.
  hartelijke groet Jane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*