zaaimand uien

Wat ga jij zaterdag in de tuin doen?

Het is weer donderdag en het begint te kriebelen. Ik kijk uit  naar het weekend, zelf kunnen bepalen wat ik doe. Ik verheug me op de tuin. Vorige week was het racen tegen de klok, maar zaterdag heb ik alle tijd. Mijn man heeft alle mest zaterdag verspreid. Ik ga alleen nog mest tussen de fruithaag strooien.

moestuin maart

Fruithaag bemesten

De fruithaag vormt de afscheiding tussen de moestuin en de siertuin. De haag blijft 1.50 hoog. De dames van de minitree hebben me beloofd dat ik nooit hoef te snoeien. Het zijn 4 soorten appels: goldlane, redlane, en nog 2. Voor de gezelligheid heb ik er nog 2 peren en 2 kersen bij gekocht die ik wel moet snoeien. Ik heb narcissen en sneeuwroem tussen de bomen gezet. Vorig volop bloesem gehad en appels.

fruithaag

Een mooie start maken met de vierkantemeter moestuin

De vierkantemetertuin wil ik weer netjes gaan beplanten en houten latten erin leggen, zodat het weer vakken worden. Bemesten heb ik al gedaan.  Er staat nu in: bosaardbei, peterselie en een bloemkool. Ik ga nu zaaien radijs, sla en lage doperwten. Verder zet ik er (gekochte) bietenplanten in, poot een aardappel en zaai wortels.

vierkante meter tuin

Aardappels en uien poten in de grote moestuin?

Ik ga aardappels leggen en uien poten. Ik heb nog uien en aardappels van vorig jaar, die zijn uitgelopen en gaan nu gewoon de grond in. De aardappels zijn Frieslanders en Bionica.

zaaimand uien

Werk aan de winkel in de warme moestuin

Daar moet de mest de grond in gewerkt worden. Zal ik de de abrikoos en perzik met een kwastje bestuiven of zijn er bijen genoeg? Ze bloeien volop.

abrikozenboom

Na zaaien komt oogsten in de koude bak

Uiteraard moet de koude bak weer water en kunnen we de eerste sla oogsten en eten, hoera.

koude bak babyleaf oogsten

Wat gaan jullie doen? Laat het me weten?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*