lunch in de prionatuinen

Tuinen weekend

We hebben eindelijk vakantie, wat is er dan leuker om in je eigen tuin zitten? In een andere tuin zitten en tuinen bekijken. Om even de dagelijkse sfeer en sleur los te laten vertrokken we naar Dedemsvaart, voor een tuinen weekend. We logeerden in een schattig huisje in een sprookjesachtige tuin bij B&B op Klompen en bekeken de tuinen van Mien Ruys en lunchten in de Prionatuinen met groenten en fruit uit de tuin. Wil je meer weten over wat mij inspireerde in deze prachtige tuinen? Lees meer.

tuinenweekend

 

 

 

 

 

 

 

Start tuinen weekend bij B&B Rustpunt op klompen

Via AIRB&B ontdekte ik een prachtige tuin met een schattig huisje, om in de sfeer van tuinen te blijven boekten we dit plekje in Dedemsvaart. De eigenaresse erfde de tuin als het levenswerk van haar vader. Het is een grote tuin, met in het midden een schitterende vijver vol met waterlelies. Achter in de tuin, op een plek met veel privacy staat de voormalige bijenstal. Die is omgebouwd tot logeer huisje voor 2 personen. Het is sfeervol en heerlijk rustig, we kregen een heerlijk ontbijt met perfect gekookte eitjes in een mand. Gerdienke en Harold zijn gastvrije jonge mensen met een passie voor natuur. We zijn er heerlijk tot rust gekomen. Hieronder nog even wat foto"s

huisje op klompen

 

 

 

 

 

 

 

De tuinen van Mien Ruys

Bij het huisje horen fietsen, daar maakten we dankbaar gebruik van door naar de Mien Ruys Tuinen te fietsen, die liggen namelijk midden in het dorp Dedemsvaart. Er zijn heel veel verschillende tuinen, maar haar basis stijl zijn toch wel de kleurrijke borders. Toch is er ook een schitterende bostuin met een moscirkel in het midden. De tuinen zijn super goed onderhouden. Je kunt er ook planten kopen. Het mooist vond ik de eenjarige border, allemaal planten dit dit jaar gezaaid zijn. Echt geweldig. Hier onder vind je een impressie van deze border:

tuinen van mien ruystuinenwekend bij mien ruys

 

 

 

 

 

 

 

Lunchen in het zomer restaurant van de Prionatuinen

De Priona Tuinen zijn in twintig jaar aangelegd door Henk Gerritsen en Anton Schepers. De tuin wordt nu beheerd door Gitta Luijten en Jorn Konijn. Dit is een heel ander soort tuin dan de stijl van Mien Ruys, al werd Henk Gerritsen wel door haar geïnspireerd. Samen met Piet Oudolf ontwikkelde Henk een geheel eigen stroming in omgang met de natuur en de tuin. Deze stroming wordt de "Dutch Wave genoemd. De tuin is hierdoor internationaal bekend geworden en trekt veel bezoekers. Het is een natuurlijke tuin waarin planten en grassen de vrije ruimte krijgen zonder toevoegingen als mest. Het leukst vonden wij het zomer restaurant in de kas. In ze zomer kookt een super goede kok op hoog niveau diners en lunches met planten uit de tuin en serveert deze in de kas. We boekten een lunch die duurde van 13.00-17.00 en werden verwend met de heerlijkste hapjes, waardoor eten uit de tuin weer een geheel nieuwe dimensie kreeg. Vooral van een voorgerecht met o.a.. een gevulde oost-indische kersbloem met koffiecreme en gepofte quinoa waren we onder in indruk. Hier onder vind je een impressie:

priona tuinenvoorgerecht prionatuinen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*