munt aardbei

munt theetuin

Ik heb een tuintje aangelegd tussen het fietsenhok en de papierbak met 4 soorten munt. Een munt theetuin om heerlijk veel munt te kunnen oogsten voor thee, water en de keuken.. Het munt tuintje ligt op een woeker vrije plek. Munt wandelt namelijk je hele tuin door als jij in de winter lekker bij de kachel zit. Vandaag gingen we munt plukken om te proeven en om thee te maken.

We hebben de volgende soorten munt:

gewone munt:

munt gewoon

 

 

 

 

 

 

 

Smaakt echt sterk naar een pepermuntje. Met een flinke bos in je kopje of theepot heb je sterke muntthee. Pepermunt (Mentha piperita) is een snel groeiende meerjarige winterharde plant. Pepermunt bloeit van juli tot september met kleine violette bloemetjes. De bladeren zijn frisgroen en staan kruisgewijs tegenover elkaar op de stengel. De bladeren zijn langwerpig, eivormig en gezaagd en hebben een opvallende mentholgeur. Het zaad van munt is donkerbruin ongeveer bolvormig en klein. De plant is een kruising van watermunt (Mentha aquatica) en groene munt (Mentha spicata) en kent veel variëteiten (20 tot 35 verschillende soorten pepermunt). Munt wordt gebruikt voor medicinale doeleinden, schoonheidsmiddelen, in de keuken en in thee. Munt wordt wereldwijd gebruikt om zijn intense verfrissende smaak. Munt wordt ook gebruikt om muize bij stokrozen weg te houden.

Aardbei munt

munt aardbei

 

 

 

 

 

 

 

Aardbei munt ruikt en smaakt opvallend naar aardbei. Het is de succes munt in ons munt tuintje. Het aroma is heel licht, aarbeimunt heeft een lichte muntsmaak. Echt een verfijnde munt. Wij gebruiken hem om kannen koel water op te frissen. Naast de munt gooien we soms ook een handje bessen of bosaardbeien in de kan.

Chocolademunt

munt chocolade

 

 

 

 

 

 

 

Wij hebben vorige week een munt proeverij gehouden in het team. De chocolademunt werd gestempeld als after eight, maar dan zonder calorieën dus. Het was de minst makkelijk te herkennen muntsmaak van de 4 soorten. Sterke muntsmaak met een vleugje chocolade.

Basilicummunt

munt basilicum

 

 

 

 

 

 

 

Een zeer aromatische geur en kruidige smaak die je direct doet denken aan basilicum. In 2e instantie proef je de muntsmaak. Heerlijke munt voor hartige gerechten zoals tomaatjes, komkommersalade, courgettes enz.. Echt een pittige en frisse smaak. Heerlijk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*