Makkelijke moestuin

Start je makkelijke moestuin in april of mei. De kans op nachtvorst is bijna voorbij, daardoor kun je bijna alles zaaien en planten. Je spit een stukje grond om van 2,5 x 2,5 meter of koopt een vierkante meter tuinbak.

Start je makkelijke moestuin

Je gaat naar een tuincentrum en koopt:

Koemest korrels

10 slaplantjes

1 zakje rode uien

10 bieten plantjes (Wat is er leuker dan je eigen bietjes)

erwten zaad (laag)

5 andijvie planten

5 koolplanten

2 aardbeiplanten

Koemest korrels

1 zak gedroogde koemest korrels, strooi thuis 4 handen koemest korrel  uit over de grond. 

Slaplant

makkelijke meostuin

Maak de grond fijn en maak om de 15 cm  kuiltjes in de grond. Giet dar water in en zet in elk kuiltje een slaplant. Kuiltje dichtmaken met aarde en lichtjes aandrukken met je handen. Klaar en over 4 weken heb je sla.

Uien

pootui rood

Duw de uien met het kontje in de grond tot ze onder de grond zitten, het puntje hoort boven, daar komen groene sprieten uit. Uien mogen zo dicht bij elkaar, dat als de ui groot ze elkaar bijna raken. Maak er en mooie rij van.

Uien en wortelen houden van elkaar. Als je per ongeluk een zakje wortel zaad gekocht hebt, strooi daar dan een rijtje wortel zaad naast. 

bieten

Voor de bieten plantjes steek je met een bamboe of ander stokje een gat in de bemestte aarde. Je zet de plantjes er om de 10 cm in. Water geven in de gaten en dicht maken met aarde. Niet ongeduldig worden, bieten groeien langzaam, maar dan gaat er een wereld voor je open. Niets is te vergelijken met vers geoogste bieten uit de makkelijke moestuin.

bieten

 Erwten

Erwten willen graag klimmen, voor een makkelijke moestuin kiezen we daarom voor lage erwten. Die hoef je geen klimrek te geven. Maak een geultje van 2 cm diep en 2,5 meter lang. duw elke cm een zaai erwt in het geultje. Doe het geultje weer dicht met aarde en oogst na 6 weken je eigen doperwten.

erwten

Andijvie

Maak 5 kuiltjes in de grond om de 20 cm. Giet de kuiltjes vol met water en zet een andijvie plant per kuiltje. Maak de kuiltjes dicht met aarde en geniet over 6 weken van verse andijvie (stamppot).

andijvie makkelijke moestuin

Aardbeien

Aardbeien van het merk Elsanta zijn sappig een heerlijk. Maak 2 kuiltjes op een zonnige plek en giet daar water in. Plant je aardbeien daar in. Aardbeien oogst je al eind mei tot end juni, dus dat gaat lekker snel.

 

aardbeien uit de makkelijke moestuin.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*