De vierkante meter moestuin groeit en bloeit

We zijn nu 6 weken verder, kijk naar het verschil: De bos aardbei bloeit en het 1e aardbeitje komt er aan. De aardappel komt boven de grond. De bloemkool groeit als kool. De radijs komt boven de grond. De peulen komen op. De peterselie staat in volle glorie. De Broccoli groeit en de reuze spinazie komt ongevraagd op.

vierkantemetertuin groei en bloeiVierkantemetertuin overzicht 15 april 2014

De Bosaardbei groeit voorspoedig

De Bosaardbei heeft van de vroege lente tot de vorst periode bloemen en de fijne aromatische vruchtjes. De Bosaardbei stelt geen eisen aan de grond en groeit werkelijk overal. Ik zaaide de ananas aardbei met een witte kleur en inderdaad een ananas smaakje. Een witte aardbei wordt niet gezien door de vogels, dat is weer een voordeel.

vierkantemetertuin bosaardbei

Die goede oude ui

Uien zijn een onmisbare basis in de keuken en zo makkelijk te kweken. Je stopt een pootui in de grond en oogsten maar in juni.

ui

Broccoli

Broccoli houdt van koel weer om te groeien, daarom is het een goede voor jaars en najaarsgroente. In de zomer gaat de bloem snel bloeien en dat is jammer, want de knoppen zijn de groente.

 

Bloemkool

Bloemkool is een moeilijke groente, daarom adviseer ik altijd om plantjes te kopen en te planten met koel weer. In de vierkantemetertuin kun je hem goed in de gaten houden. De blaadjes om vouwen als en Bloemkool in komt. Daar door blijft de Bloemkool mooi wit.

Sla in de vierkante meter tuin

Ik zaaide dit op elkaar slazaad van verschillende soorten sla ook wel babyleaf genoemd. Deze sla snij je gewoon af en groeit weer aan.

 

Radijs

Bij sla hoort Radijs, deze knapperige groente groeit snel en makkelijk. Daarom gezaaid tussen de peulen, want als de peulen klaar zijn is de radijs allang op.

 

Peultjes

Ook als je helemaal geen tuin hebt zijn Peultjes onmisbaar. Zet 4 stokken in een plantenbak als piramide een kweek per stok 5 planten en je hebt Peultjes. Zo doen we het in devierkante meter tuin ook.

 

Aardappel

Ik weet het Aardappel is heel gewoon en tegenwoordig verguisd vanwege de snelle koolhydraten, maar wat is er lekkerder dan een keer zondigen met verse eigen aardappels met zeezout en roomboter? Uit een plant oogst je precies een koningsmaal voor 4 personen.

 

Peterselie

Bestrooi die heerlijke gekookte aardappelen met fijn gesnipperde Peterselie. Deze plant gebruik je het hele jaar en is daarmee het beste onderdeel van je vierkante meter moestuin.

 

Hoe is met jullie vierkante meter tuin?

PS mijn Bieten zijn opgegeten door de houtduiven.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*