damesspade

Damesspade

Goed gereedschap vormt de basis van je tuin. Goed gereedschap gaat levenslang mee, ik kan maar een ding zeggen, bezuinig er niet op, je koopt het maar een keer. Er zijn een paar goede merken, maar een merk, een Nederlands merk wat wereldwijd met succes verkoopt is Sneeboer. Ik raak er niet over uitgepraat. Ze zijn begonnen als een smederij, alles is echt, degelijk, gebruiksvriendelijk aan Sneeboer. Eindelijk heb ik een leverancier gevonden die het gereedschap online verkoopt. Dus bij deze het tweede en zeker niet het laatste artikel over dit gereedschap. Vandaag alles over de damesspade.Voor meer verkoop info: klik hier

damesspade

 

 

 

 

 

Damesspade

Ik kreeg deze damesspade van mijn vader toen ik startte met de moestuin. Een mooier kado kan ik niet bedenken, ik gebruik hem eindeloos en hij gaat mijn leven lang mee.

Wat is een damespade, dit is een lichtere versie van de gewone (mannen) spade. Deze spade is speciaal voor vrouwen ontworpen omdat wij nu eenmaal tengerder zijn dan mannen. Alles is daarop aangepast. Het heft bied grip aan smallere en gevoeliger handen. De spade is lichter, het bals is smaller en korter. Hij is 300 gram lichter dan de mannenspade. Uiteraard is deze spade of steekschop ook door mannen te gebruiken. In het dagelijks gebruik merk ik dat de damesspade makkelijker de grond in glijdt, dat is heel prettig bij het spitten. (dat moet binnenkort weer gebeuren) Ook gebruik ik de damesspade als ik planten wil verpoten of planten. Een spade is scherp, dat is het grootste verschil met een schop of bats. Als ik losse aarde of zand van een hoop moet scheppen is een bats handiger omdat je daarmee meer aarde tegelijk kan verplaatsen. Maar zodra ik de aarde in moet gebruik ik mijn spade. Ik gebruik de damesspade voor elke grotere handeling die niet met het beroemde handschepje kan. Hieronder vind je kenmerken op een rij:

  • Breedte van het blad: 15 cm
  • Lengte van het blad 23 cm
  • Lengte van de steel: 85 cm
  • Totale lengte: 105 cm
  • Gewicht: 1.80 kg

Onderhoud damesspade

In de herfst na de laatste tuinactiviteiten maak ik mijn damesspade schoon met warm water. Ik vet hem in met Vaseline (een oude gewoonte van mijn vader) en hang hem weg in de schuur. Ik heb zo'n handige gereedschapsklem waar ik de steel in duw. Zo gaat mijn spade al heel wat jaartjes mee.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*